top of page

Coaching

Persoonlijke begeleiding en trainigsschema's in TrainingsPeaks

Bij de Loopgasten sta jij centraal en gaan we samen op zoek naar wat jij nodig hebt als begeleiding. Zo kan het zomaar zijn dat jij als persoon een andere begeleiding en schema krijgt dan jouw loopmaatje met hetzelfde doel. Bij hardlopen/trailrunning komt namelijk meer kijken dan alleen maar je ene been voor het andere te zetten en een schema volgen.

groter2.png
training-peaks-2.png.webp

Voor de begeleiding maken wij gebruik van het programma TrainingPeaks. TrainingPeaks is een online platform waar wij jouw trainingsschema in kunnen klaarzetten. Daarnaast is het een geweldige tool om jouw progressie bij te houden, wij kunnen namelijk tal van lichamelijke prestaties en resultaten bijhouden en ook daar gelijk op anticiperen als dat nodig is.

Het coachingstraject bij Loopgasten bestaat niet alleen uit het maken van een schema. Wij willen het ook heel persoonlijk houden en regelmatig met jou in contact staan middels whatsapp en videobellen. Wij vinden namelijk dat jouw trainingsbelastbaarheid ook afhankelijk is van externe factoren zoals werk en privé. Denk niet gelijk dat je inhoudelijk je privéleven aan ons moet vertellen, maar een seintje dat je even een kort nachtje heb gehad bijvoorbeeld is voor ons al voldoende om na te denken of het verstandiger is om bijvoorbeeld een trainingssessie in te korten.

Daarbij besteden wij ook veel aandacht aan het lichamelijk functioneren. Wij vinden het belangrijk dat alle grond motorische eigenschappen van het lichaam, ook wel CLUKS genoemd (coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid), in balans zijn zodat het lichaam efficiënt kan bewegen. Zo kan een mobiliteitsbeperking in een gewricht ervoor zorgen dat bepaalde spieren die een functie op dit gewricht hebben veel harder moeten werken om de beweging voor elkaar te krijgen. Dit vraagt meer energie wat ten koste gaat van de efficiëntie van bewegen. Of heb jij snel last van kuit klachten? Misschien moet jouw kuit wel heel veel compenseren door een verminderde coördinatie in de bil of zit er juist een mobiliteitsbeperking in de strekking van je heup. Wij gaan dit monitoren met lichamelijke testen waar we de CLUKS beoordelen of deze voldoen aan de normwaarde. Ook is het mogelijk (voor de lange afstand begeleiding) om dit online te doen, wil je hier meer over weten neem dan contact met ons op.

Training smart is more important than training hard
 

  • Instagram
bottom of page